Podrobně o dopravě po kliknutí zde.

BLOG


Požár v Holoubkově zničil část výrobního podniku

Autor: Mgr. Alena Marešová   |   Kategorie: Zásahy HZS PK (zdroj:www.hzscr.cz)


Halu podniku na obrábění kovů v Holoubkově na Rokycansku zachvátil dnes v noci rozsáhlý požár. Krátce po příjezdu jednotek byl vyhlášen třetí poplachový stupeň. Škoda je předběžně vyčíslena na 10 milionů korun.


Při požáru nedošlo k žádnému zranění. Škoda činí předběžně 10 milionů korun

pozar_holoubkov.jpg

Další snímky ve fotogalerii.


Událost byla na operační středisko ohlášena v úterý 26. července 2011 ve 4.12 hodin. Jednalo se o požár v podniku na obrábění kovů v Holoubkově na Rokycansku. Hořet začalo zřejmě v části objektu, kde se leští kovy.V době požáru byly v objektu dvě osoby, které také zalarmovali hasiče. Krátce po příjezdu jednotek byl vyhlášen třetí stupeň poplachu a na místě zasahovalo celkem 16 jednotek hasičů. V ranních hodinách se podařilo dostat požár pod kontrolu a snížit poplachový stupeň. Nyní (13.00 hod) je tedy stále druhý stupeň požárního poplachu a na místě zasahuje 12 jednotek 


Hasiči po likvidaci hlavního ohniska požáru začali s dohašováním a rozebíráním střešních konstrukcí. Požár zasáhl dvě haly a rozšířil se i na střechu přilehlých objektů, které jsou sendvičového typu, takže nalézání ohnisek a hašení bylo velmi obtížné. Ohniska hasiči hledali pomocí termokamery a s hašením pomáhalo vysokotlaké hasicí zařízení Cobra, které je schopno naráz hasit a řezat daný materiál. Zásah potrvá ještě několik dalších hodin, dokud nebudou všechna ohniska úplně uhašena. Škoda předběžně činí 10 milionů korun, příčina vzniku požáru je v šetření.


Uvedený počet jednotek zahrnuje všechny jednotky, které se u zásahu vystřídaly. Zásah je nejen náročný co se týče rozsahu, ale také fyzicky. Hasiči se musí při užití dýchací techniky pravidelně střídat.


Zasahující jednotky:
HZS Rokycany
HZS Plzeň-Košutka
HZS Plzeň-Slovany
JSDH Hrádek
JSDH Břasy
JSDH Ejpovice
JSDH Radnice
JSDH Mýto
JSDH Volduchy
JSDH Hůrky
JSDH Cheznovice
JSDH Strašice
JSDH Dobřív
JSDH Osek
JSDH Těškov
JSDH Nekov
JSDH Kařez
JSDH Zbiroh
JSDH Litohlavy
JSDH Skomelno
JSDH Holoubkov




Dále by Vás v této kategorii mohly zajímat tyto články:

Požár rodinného domu v Červeném Hrádku (kpt. Mgr. Blanka Rauscherová)

Požár novostavby ve Stodu (por. Mgr. Pavla Jakoubková)

Požár historické roubenky v Rabštejně nad Střelou způsobila svíčka (por. Mgr. Pavla Jakoubková)


Kupujete-li PHP pro účel kolaudace, nezapomeňte objednat i kontrolu provozuschopnosti. Klikněte zde!